COL·LABORACIONS

Instituto de Altos Estudios Universitarios (IAEU)” és una institució dedicada a la recerca i a la docència universitària de postgrau. Entre l’àmplia oferta formativa es troba el Màster en Neurociències en col·laboració amb la universitat “Europea Miguel de Cervantes”. Des de l’any 2010, l’Institut Català d’Iniciatives per a la Memòria (ICAIME) té signat un acord amb l’IAEU pel qual els alumnes del màster podran realitzar les corresponents pràctiques al Centre de Dia i la Unitat de Diagnòstic per un període mínim de 90 hores lectives.

Des de l’any 2014 tenim signat un conveni amb la Universitat Abat Oliva CEU pel qual els alumnes de l’últim curs del grau de psicologia podran realitzar un total de 250 hores de pràctiques a la nostra entitat. D’aquesta manera, es familiaritzaran amb els protocols neuropsicològics de diagnòstic de demències, les diferents tècniques de neurorehabilitació, el maneig de trastorns conductuals i la mediació familiar en relació a les demències.

Des de l’any 2013 hi ha signat un acord amb la Fundació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) perquè els alumnes del grau de Psicologia puguin fer les pràctiques de l’assignatura Practicum II, amb un mínim de 90 h. Els alumnes realitzen les mateixes tan al Centre de Dia com a la unitat de diagnòstic de patologia de la memòria.

Des de l’any 2018, els alumnes del cicle formatiu de grau mitjà “Atenció a Persones en Situació de Dependència”, poden realitzar les pràctiques a la nostra entitat gràcies a l’acord de col·laboració existent.

Des de l’any 2014, els alumnes del cicle formatiu de grau mitjà “Atenció a Persones en Situació de Dependència”, poden realitzar les pràctiques a la nostra entitat gràcies a l’acord de col·laboració existent.

El 2015 es va iniciar un programa amb alumnes de 2n d’ESO per a sensibilitzar-los sobre la malaltia d’Alzheimer. Després d’una sèrie de xerrades formatives sobre la malaltia a càrrec del director d’ICAIME, els alumnes han de dissenyar un taller d’estimulació cognitiva que després posaran en pràctica amb els usuaris del centre de dia. Un experiència inoblidable.

Des de l’any 2019, ICAIME ha dipositat la seva confiança en l’empresa de càtering per a col·lectivitats SALURES. Els seus menús són elaborats diàriament amb productes frescos i de proximitat. Els menús estan elaborats per un dietista i s’adapten a les necessitats de les persones grans (dieta normal, hiposòdica, antidiabètica, texturitzada, etc.).

Grupo SAT és l’empresa de transport adaptat col·lectiu que des de l’any 2018 cobreix el servei de trasllat porta a porta. Disposa d’una flota moderna de vehicles i conductors professionals.

Tan ICAIME Centre de Dia com la Unitat de Patologia de la Memòria col·laboren amb la Fundació Pascual Maragall per l’aportació de casuïstica en els seus projectes de investigació. El més recent ha estat “Projecte d’Investigació sobre Grups Terapèutics d’ajuda als cuidadors dels malalts d’Alzheimer”.